måndag 30 augusti 2010

Lite inspiration

Även om det mest är praktiska frågor just unu så finns det ju också en dröm, en vision om hur det ska bli när det blir klart... Till exempel är jag sugen på ett gammlat sminkbord i sovrummet, där jag kan ha alla mina smycken och "piff"grejer.. inte för att det är så mycket. Hittade ett nytillverkat som har rätt stil - men jag vill ju helst hita ett gammalt.

Jag skulle nog helst vilja ha ett som var bredare än detta. Jakten går vidare och det är ju onekligen en stund kvar...

//ASE

Kommunens arbeten klara

Förra veckan var kommunen på plats för att gräva fram vatten och avlopp till tomten.


Grävningen tog två dagar och nu har vi en spolbrunn inne på fastigheten. När vi fortsätter att gräva kommer vi sedan att sätta ett grenrör, då vi och grannen ska dela på anslutningn, och sedan dra vidare in till vårt hus.

Vägen var avstängd i två dagar och det satt skyltar uppe. Tyvärr var det ändå "gnällisar" som klagade...


Nu är det återställt igen och vägen är öppen.

//ASE

Markarbeten

Huset är ju som bekant beställt och innan det kan ställas på plats är det lämpligt med en grund... Så långt är nog de flesta med. Vi har ju kanske gjort detta lite baklänges som började med att beställa huset och nu jagar febrilt efter en markfirma som är:
  1. Pålitliga
  2. Prisvärda
  3. Kompetenta
  4. Har tid...
Detta verkar tyvärr vara gasnka svårt. Hittills har de flesta fallit på kriterie nummer 1 vilket ju är helt bedrövligt. Kriterie nr 2 är ju såklart en subjektiv bedömning, men vi har ju utvidgat bedömningen till prisvärd och inte bara billig...

Hoppades kunna träffa ytterligare en firma idag för att se om det kunde gå att nå en uppgörelse, men mötet är framflyttat... suck.

Tidpressen är väl det värsta just nu. Men vi håller tummarna.

//ASE

Skynda fynda!

Tomten är vår.. eller bankens egentligen. Men vi är i alla fall fastighetsskötare :-)

Skämt åsido. Nu är tomten vår och vi har betalat. I samband med att vi skrev under köpebrevet la vi även upp vårt byggnadskreditiv hos banken. Vi valde Nordea eftersom vi fick de bästa villkoren hos dem.

För att då veta hur mycket det totala beloppet skulle vara på så lämnade vi in vår budget. Och det var dit jag skulle komma... (alltid så svårt att komma till saken). Skynda fynda! Nu när vi vet var målsnöret ligger, ska det bli kul att försöka klara av att hålla oss under detta snöre..

Igår lyckades vi "spara" säkert tre tusen kronor genom att fynda på IKEAs fyndavdelning. Vi hittade ett högskåp till köket nedsatt med 80 % samt en inbyggnadskyl till halva priset. Allt som "sparas" hamnar såklart i "hopp och lek" lådan och kan nyttjas till något egentligen onödigt men roligt..

Hurra, nu börjar det!!

//ASE

fredag 27 augusti 2010

Tjohoo!! Fastighetsägare!

Idag skedde det så äntligen.. Bläcket från signaturerna har knappt torkat och köpebrevet är på väg med gula postis-bilen till Lantmäteriet i Gävle för inskrivning. Vi är fastighetsägare!!

I eftermiddag ska vi åka ut till VÅR tomt och bara njuta av att det är vår egen mark vi står på.. hihi.. lite fånigt men ändå roligt!

//ASE

onsdag 11 augusti 2010

Referensbild på huset..

Detta är en referensbild från Eksjöhus. Efter att ha sett denna ritade vi vårt eget hus!











Vi kommer inte att ha någon balkong då vi inte tror att den används lika mycket som den kostar... Och det finns många saker som kostar mycket så det gäller att prioritera.

I vårt hus har vi ett kopplat sammanbyggt garage till vänster samt att garaget är förskjutet så att vi får en "amerikansk" veranda över halva huset lite drygt. Taket är valmat som på bilden och även garaget. Vi ser framför oss en ljus fasad och det är liggande panel såsom bilden. Fönstren är också i samma stil som på bilden.

Vi tycker att det är jättefint!

måndag 9 augusti 2010

Semestern över.. men planeringen nästan klar

Så var då semestern över och det börjar bli verklighet med detta. Planeringen har gått bra under sommaren och vi ligger nu i bra fas för Husprojektet.

Planlösningarna har ju varit spikade sedan tidigare men vi har ägnat en hel del tid under sommaren till att göra en rumsbeskrivning. Med det menar jag att vi gått igenom varje rum och bestämt oss för tex tapet eller målade väggar, golvmaterial, fasta garderober eller annan inredning, köket har ritas upp, vårt dressingroom har fått en layout och så vidare.

Det gör sammantaget att det känns otroligt kul att fortsätta med planeringen eftersom vi nu även kan börja fundera på tapeter, färgval och inredning... :-)

Men innan det får ta tid måste alla myndighetskrav uppfyllas..

//ASE