fredag 24 september 2010

Schaktning påbörjad

Nu händer det grejer! Eller så är det bara vi som tycker det :-)

Igår torsdag började schaktningsarbetena och redan idag tycker jag att de kommit långt. Vi har skrapat berget på baksidan och kommer att dra ner dessa massor för att fylla ut nedre delen av tomten. Alltså, för att förklara lite....

I vänstra hörnet på bilden nedan är det en bergsluttning som vi nu gräver fram. Den blir gränsen mot tomtsäljar-grannen (som för övrigt också ska bygga nytt hus). Till höger i första bilden ser man ett vitt staket, som är gränsen mot andra grannen. Vi kommer att ha en ny marknivå på ungefär samma nivå som staketet.



Här nedan ser man den schaktbotten som de nu grävt upp. Här kommer det att vara en hel del vatten i nuläget eftersom grunvattenytan ligger ca 50 cm under nuvarande marknivå. Staketet skymtas i bakgrunden och därmed nya marknivån. Vi kommer att fylla upp ytan under huset med kross för stabiliteten. Dessutom dräneras såklart hela grunden och även delar av tomten.


Mot tredje grannen (bruna garaget) är det ännu så länge inte påbörjat så mycket schaktning. Här kan man se vår nya spaavdelning :-)  Skämt åsido så är det väldigt mycket vatten är nu... vassen trivs! Efter att vi schaktat upp lera och fyllt med kross kommer vattnet att ligga långt under huset. Dessutom bygger vi en stor stenkista som sväljer massor av vatten i den väg som hamnar framför bruna garaget i bild. Den vägen leder upp till tomtsäljar-grannen.


//ASE


2 kommentarer:

  1. Förstår inte mycket men det verkar ju som att det händer grejer iallafall. Men som sagt, mycket vatten är det..

    Så länge det blir mycket gräsmatta som Neija kan leka på framöver så är vi nöjda! :D

    SvaraRadera
  2. Hej där!
    Vilket spännande projekt ni har påbörjat, så avundsjuk. :-)
    Husmodellen är hur snygg som helst och med en amerikansk veranda kommer det att bli ännu snyggare.
    Bra tips om balkongen för det är inte helt nödvändigt. Vi är aldrig på vår balkong härhemma mer än när vi vattnar tomaterna. :-)
    Hoppas att vi ses snart!
    Kram Sandra

    SvaraRadera