onsdag 8 juni 2011

1000 timmar senare...

Nu har vi faktiskt flyttat in..:-)

Här kommer en snabb summering av slutspurten. Ordningen är lite blandad - men godbitarna finns på slutet!Resultatet!!

Baksidan har fungerat som sågplats senaste dagarna. Här kapas hyllplan och mdf.

Olle kapar metalldelar med vinkelslipen. Skyddsutrutningen är på och detta trots härlig sommarvärme. Lister, skenor til lhyllsystem och stänger stod i kö för att få rätt längd.

Foder på plats in till dressingroom. Skjutdörren skymtas (eller iaf beslaget för det) mitt i dörren. Här har vi ju monterat en pocketkarm inuti väggen och dörren går på skenor.
Sågbordet mitt i huset på övervåningen gick varm när listen och foder skulle upp. Fodret i bild är ännu inte på plats då väggen ska tapetseras, men golvlisterna är på plats och vi låter tapeten gå ner på golvlisterna. Jag tycker att det blir snyggt! Men imorgon kommer målaren så snart är det fixat.

Fönsterbrädorna är på plats och limmades med kakelpaket som vikter :-)

Fönsterbänkar är på plats och färdiga. Vi lämnade in mdf skivorna på lackering och limmade sen dit de på plats. Det blev faktiskt riktigt bra!

Allrummet på övervåningen har sbart foder på alla dörrar och trösklar kommer på plats. Dörrarna och handtag är under montage och det är full fart framåt.

Duschblnadaren i basturummet, kvartslisten som står lutad monterades sedan in i hörnen i bastun.

Kommoden i wc vid bastu är på plats och blandaren likaså. Spegeln är på plats men belysningen är ännu inte inkopplad.

Sista plåtarna i bastun, mellan väggen och uppviken av klinker så satte vi en plåt som går över klinkern. Det blev faktiskt riktig bra och snyggt och fungerade smidigt att montera - nivåskillnaden i djupled till trots. Därefter spikade jag klart hela panelen och även smygen i fönstret och hörnen. Kvarstår nu är smyglist och foder på insidan, ytterhörnlist runt föntret och sedan lavarna. Frontbräda som är lite rundad är beställd till lavarna så när dessa kommer kan lavarna komma upp också. Sen ska såklart aggregatet monteras...

Köksluckorna förbereds för borrning och montage av handtag.

Vitvarorna kopplas in och börjar komma på plats. Bilden höger döljer kylar och frysar - två av varje bakom luckorna. Bilden till vänser är på andra delen av köket, luckan över måste måttanpassas och kapas, då vi ändrat om lite. Skåpstommen är anpassad för en ugn och en mikro, men vi har valt två st ugnar (varav en med mikrofunktion). Det gör att maskinerna är högre än normalt och då passar inte luckan ovanför i höjdled. Men vi kapar skivan, fixar snittet, fräser ett nytt hål för gångjärnet och sedan kan förren monteras. Kommer att bli supersnyggt!

Köksluckorna på plats och handtagen kommer på ett efter ett. Bänkskivan är fortfarande inte klar och komer förhoppninsgvis i nästa vecka.

Listerna är beredda och redo att komma på plats. Den gula slangen är till kompressorn och spikpistolen - en till av all avåra mycket användbara kompisar! Verktyg - det är " da shit"!

En av skjutdörrarna står i hallen och ska monteras i garderoben. Det blir spegeldörrar.

Vy från hallen genom tvättstugan och ut i garaget.

Infällda spottar i smygarna i vardagsrummet blev faktiskt bättre än jag hoppades på. Mycket nöjd med detta, men det var en hel del pill att få det att fungera. Dessa är sammankopplade med en transformator som sitter placerad i taket.

Tvättstugan börjar komma iordning. Den rosa färgen framträder så fint mot de vita skåpen! Tvättmaskinen är på plats och inkopplad, liksom blandaren och vattenutkastaren. Syns inte riktigt på denna bild, men anslutningen sitter under diskhon och det finns sedan en utkastare på utsidan av huset.

Nu har även torktumlaren placerats på plats ovanpå tvättmaskinen liksom att torkskåpet är ställt på sin plats bredvid värmepumpen. Ventilationen är inte ansluten till torkskåpet ännu, men annars är det bara att "tvätta på".

En stilbild på våra brytare. Vi har valt Elko Plus och dessutom i hallen och trappen har vi kompletterat med en ljuslist. Den syns knappt på bilden, men lyser med en blå ton bakom brytaren. Detta för att alltid ska finnas ledljus... mest för att slippa tända om man "ska smyga hem" :-) 
Fredagsnatten ägnades åt att tömma huset på material, verktyg och sopor..  Städarsenalen kom på lördags morgon och vi hämtade alla sopor vi hade och åkte till återvinningen. Sex timmar senare kom jag tillbaka till denna härliga syn. Här kommer ett smakprov... Välkomna till Villa Lahäll!


Trappen sedd från vardagsrummet. Notera gärna den finfina inklädnaden!

Hallen och trappn ut mot entrén.

Köket (dock utan socklar som togs bort för städningen) utan bänkskiva´och köksfläkt.

Den murade spisen!

Altandörrarna och fönstren ut mot baksidan.

Vardagsrummet

Matplatsen

//ASE

4 kommentarer:

  1. Alltså, ni är SÅ duktiga! Jag blir helt trött bara av att läsa och titta på bilderna, haha. Måste kännas grymt att äntligen få flytta in i ett hus ni byggt nästan helt själva. =)
    Samtidigt är jag sjukt nöjd med att vi valde totalentreprenad, jag hade aldrig pallat. =)

    Hur lång tid tog det från första spadtaget till inflytt?

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack så mycket! Det känns fantastiskt kul!

    Vi började med markarbeten och grundplatta i september, huset monterades i början av november och vi tog över byggandet i början av december. Så totti ca 9 mån då och vi har hållt ca sex månader. När får ni flytta in?

    Ses vi till midsommar?

    SvaraRadera
  3. Ni är grymma! Allt detta har ni fixat själva, imponerande :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Shit, det är snabbt jobbat! =) Vi får inte flytta in förrän i januari. Det tar en jäkla tid med allt pappersarbete, tyvärr. Men nästan vecka ska de i alla fall börja gjuta grunden.

    Jag har förstått att ni ska till Camilla och Abbe? De har inte sagt nåt till oss, så jag antar att vi inte är bjudna. =) Tyvärr. Hoppas ni får roligt!

    Kram!

    SvaraRadera