söndag 15 maj 2011

Nedervåningen börjar likna ett hem

Vi jobbar på på nedervåningen och nu börjar det synas resultat. Det är ju lite lättare och snabbare när det är färre rum. Här kommer lite bilder från hur det ser ut just nu.

Den murade spisen skymtar fram igen efter att ha varit täckt under större delen av byggets gång. Skyddsplasten får sitta kvar lite till, då vi ska måla sista vändan nu när "dammet" är borta. Man kan också skymta det nylagda parkettgolvet. Vi formsydde runt spisen - ska ta ställning till ev gnistskydd längre fram. Någon som har förslag?
Nymålat och nylagt golv. Bygglampan lyser och klockan är "miss-i-nassen".... men färdigt blev det :-) Några köksskåp har fått dörrar också, det är det som skymtar till höger i bild.


¨
Lite suddig bild och täckpapp redan utlagd. Men med lite fantasi inser man att det nu liggger golv i hela vardagsrummet.

Överblivna golvskivor och kapade bitar. Detta brinner gött i vinter :-)
På den stora fina altanen är grillen uppställd. Lite enkel modell kasnke men det var vad vi hade råd med... Gott blev det i alla fall och en välbehövlig paus!

Innan golvläggningen startade var det så här fint... och finare blev det. Matplatsen längst bort och rummet känns så stort och luftigt. Bara att plocka undan alla maskiner och material gör ju att rummets fulla yta kommer fram. Men färgen och ljusinsläöppen gör ju såklart sitt till.

Från andra sidan känns det också stort och fint. Spisen skymtas til vänster och utgång till altanen til höger. Längst bort syns fönstret som går till golv.

Hallen är den del som fortfarande inte är färdig. Men i denna vinkel och med motljus så ser det ganska fint ut här med :-) Här kvarstår dock både spackling, slipning och målning. Och golvläggning... det blir ju klinker i hallen. Vi har bara lagt klinker under trappen, men inte i resten av hallen.

Garderoben i hallen är nu byggd och spacklad första vändan. Kvarstår lite mer spackling och målning. Sen skall det såkalrt till inredning och skjutdörrar. Sen är alla välkomna att hänga in jackan här!

Trappen är nu inklädd och det blir supersnyggt. Känslan blir att det är en murad trappa och med färg kommer det att smälta in riktigt bra. Det blir en häftig detalj helt enkelt! Men mycket jobb har det varit... Först med vridna läkt, sedan blötta och formade gipsskivor, spackel, armering, mer spackel och mer spackel.. sedan lite armering, mer spackel och mer spackel... och nu börjar det likna något. Släta fina runda former... Mycket nöjd!

På den ena bilden syns också det infällda skåpet som kommer att kunna rymma massa "bra-att-ha"-saker... Förhoppningsvis smälter det in fint när det väl kommer luckor på.
Väggen in till köket är nu klar och anpassad ihop med trappen och dess inklädnad. Öppningen blev därmed lite större vilket var skönt, för det kändes lite trångt. Väggen i köket skall tapetseras - därav den "slarviga" målningen.

//ASE

2 kommentarer:

  1. Magnus Jansson17 maj 2011 kl. 21:45

    Känns nära nu!? :) Ring glasmästarn' om gnistskyddet tycker jag. /Mange

    SvaraRadera
  2. Ska kolla upp det! När får du flytta in? Eller du kanske redan bor där?

    SvaraRadera