tisdag 9 augusti 2011

Markarbetena fortskrider

Så kommer ytterligare lite bilder på de utvändiga arbetena. Det mesta gör vi ju inte själva, så det borde gå fortare.. men även de har väl haft lite semester.. eller iaf fikat :-)

Här kommer lite om hur det fortskrider i alla fall!

Framför entrén finns nu både plattor och ett entrésteg av granit! 

Lite på avstånd kring hur plattorna tar sig fram från uppfarten till huset. 

Uppfarten har fått alla sina plattor i "djupled". Till höger kommer en mur och ytterligare några rader med plattor. 

Från andra hållet, här syns också "jordhögen" som kommer att fylla upp den lilla låda som bildas mellan gången och uppfarten. Lilla grushögen till höger i bild kommer att beläggas med plattor, och bilda en plats för soptunnorna att stå på. 

Uppfarten mot skaftvägen och muren. Muren kommer att vitmålas när den är klar. Vi funderar även på att täcka den med plåt som en krönlist framöver. 

Loppisfynd! Skrivbordet kommer snart att komma hem och hitta en plats!

 
Altanbygget är igång efter semestern :-) Här håller vi på att färdigställa den stora planteringslåda som hamnar mitt i trallen. den blir verkligen jättestor :-)

Själva trallen börjar komma vidare också... efter många uträkningar av avstånden mellan trallbrädorna så tror jag nu att vi börjar enas om hur det ska se ut... Så nu är det bara att mata på... kvar är ca 150 brädor att skruva dit.. á ca 10 skruv... 

Tillbaka till framsidan. Muren för "lådan" har kommit upp lite grann. Till vänster i bilden är gångvägen och till höger är den del som är framfrö entrén. 

Stolparna riktas upp, fixeras och monteras. 

 
Gång sett från huset. Stolparna har kommit på plats efter mycket om och men. De var inte så lätta och de fick kämpa för att få de på plats. Yttersta raden på båda sidor markeras av en sten som är lite ljusare. 

Stenarna är på plats helt och ramas in av en ljusare sten. Gräsmattan kommer att ansluta mot stenarna på höger sida. 
 
Sett från gatan. Stolparna ramar in gången och de två trappstegen i granit blir riktigt fina! Muren sticker upp lite till höger längs med gången. På de befintliga gångjärnen ska vi försöka montera fast en ny grind mellan stolparna. Bakom björken fortsätter muren för den lilla lådan. 

Muren för lådan sett från uppfarten. Det blir några stenar hög ytterst, och fortsätter bakom björken mot stolpen till höger i bild. Framför denna mur/låda kommer sedan soptunnorna att stå. 
Detta är lite som kvarstår. Stenarna skall ansluta mot muren och muren skall göras klart. 

Här skall soptunnorna stå. 


De gula uppsticken är för att dra fram el till stolpbelysning som kommer att stå efter ca halva gången. Det blir halvhöga stolpar.

Lite detaljer kvarstår runt till våra pelare och för att ansluta stuprören. Men vi tycker att det bli riktigt fint!!

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar