söndag 28 augusti 2011

Slutspurt utomhus

Nu är det verkligen inte mycket kvar!

Först lite kring vår trall som vi jobbat med under sommaren.. eller egentligen inte jobbat så mycket med alls... men nu efter semestern är det dags att göra klart. Sista facken stod på agendan!


Först var det uppallning och se till att ramverket var hyfsat plant och lutade lite åt det håll vi vill för att slippa vattenansamlingar. Sen började Olle kapa till brädor och jag hyvlade ändarna så att de inte blir så "flisiga". Därefter var det bara att mata på....Bara några brädor kvar på dessa bilder! 


Jag ägnade "pauserna" åt att klä in blomlådan med fiberduk. Så nu är det bara att fylla på med jord och fixa till kanterna lite.. Å så lite växter då förståss :-)

Huset har målats också! Det var markfirman som även samordnad detta. Mycket skönt att "bara se på". Trist bara att det var så dåligt väder när de väl satte fart. Det blev till att pausa igen..


Baksidan lite halvmålad. Här syns också det stora lager med marksten som skall användas till tomtsäljargrannens uppfart och runt huset. Stenen köptes tillsammans och var baksida ha fungerat som lager. Nu i veckan så flyttades dessa upp till tomtsäljargrannens tomt och nu ska de får sina stenar lagda! Kommer att bli superfint!

Hela garaget målat!


Halvmålad framsida. Och en liten vision om hur det ser ut när det mörknar ute... 

Ytterligare halvmålade fasader... 

Hela huset från framsidan... Målat och fint!


På baksidan har vi valt att lägga en granitbalk mellan kommande gräset och grusytan. Nu är den på plats, fastgjuten i marken och nu är det bara att fylla emot med grus och sedan gräset. 


Gräset väntar på bättre tider... Gräsmattan är det sista som fattas nu. Jordytan är tillfixad, ogräset är borta och nu väntar på på "rullarna" med gräs som förväntas komma nu under veckan. 

Lite pynt på framsidan... Tack Jenny för det fina hjärtat!


Lite sne bild men nu kan gästerna knacka på ordentligt! Dörrknacken är på plats och fungerar väl! Tack mormor & morfar för julklappen!


Olle pysslar med husnummer. 


Nu hittar man hem till oss... 

//ASE

3 kommentarer: