tisdag 12 april 2011

Tidsbristen gör sig påmind.. men desto mer tid i huset!

Oj oj, nu var det längesen jag fick en stund över att skriva lite. Men desto mer har hänt sen dess. Här kommer en bildkavalkad...

Trappan är nu på plats. Detta är sett underifrån, med köket till höger och vardagsrummet till vänster. Vi kommer att klä in trappen.

Nästan samma vy, men här skymtar man stegen mer... som ju såklart är täckta av papp för att inte skadas.

Tvättstugans rosa färg syns mer nu när taket börjar bli färdigt. En gång är det målat på denna bild, och "på riktigt" är det nu målat två gånger. Sista strykningen sker ikväll, förhoppningsvis både för tak och väggar. Sen är tvättstugan klar för inredning och inkoppling av vitvaror/maskiner!

Olle bygger klart sista garderoben på övervåningen. Det är i lilla sovrummet mot gatan och med garderob infälld mot bastun. Väggen bakom isolerades noggrannt och sedan kommer OSB skivorna för att underlätta uppsättning av hyllor mm. Garderoben är nu gipsad och spacklad. Blir förhoppningsvis målning även där ikväll - stora målarkvällen!

Inne i bastun har jag satt upp taket. Vi hade en plan på att ha en slags "stjärnhimmel" i taket med LED belysning. Men det blev för komplicerat att klara höjderna, böjningen på glasfibern och känslan av att sitta i en (visserligen belyst) bunker. Vi bestämde oss för att bara ha belysning under lavarna. Så då kunde jag göra klart taket. Nu är det klart och det saknas bara lite hörnlister.  

Bastudörren är på plats. Kvarstår nu är drevning och sedan skall det sättas foder ut mot badrummet. Inne i bastun är det fortfarande några detaljer kvar. Det rökta glaset blir en fin kontrast mot det ljusa badrummet!

På övre plan har vi satt upp en sarg runt trapphålet. På denna bild pågår inklädnad av trappen "innifrån" trappan sett. Det är alltså steg ner till vänster och en skyddande vägg till höger, som sedan fortsätter upp och blir som en sarg på övervåningen. På andra bilden ser man hur det ser ut uppifrån. Sargen blir ca 110 cm hög och kommer att toppas av en bräda lika fönsterbrädorna.
Skorstenen på plats genom bjälklaget upp till vinden. Eller bjälklag och bjälklag - det är ju mest en ångspärr.

Brytare börjar hamna på plats. Det blir genast fint! Nu behövs det bara ström i kablarna... :-)


Sista väggen byggs, den mellan sovrummet och dressingroom. Skjutdörren är på plats och skivorna börjar komma upp.

//ASE


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar