torsdag 31 mars 2011

Trapphålet förbereds

Nu är det dags att förbereda för trappleverenas. En hel del måste vara klart innan trappen monteras. Igår var fokus på att öppna upp trapphålet till mer korrekt storlek. Vi startade med att ta bort de skydd vi haft samt att lossa den trappstege vi använt.

Sen fortsatte vi med att måtta inför att öppna upp i bjälklaget. Det ska ju bli rätt i alla riktningar.

Sågen förbereds och snart är det dags. Stabiliteten på de skivor som skall bort är ju tveksam, så det kändes lite läskigt att Olle skulle såga loss golvet...
Efter lite finjusteringar av måtten var det dags att såga. Arbetsmiljön var inte den bästa, med sågspån flygandes och obekväma arbetsställning. Men till slut släppte skivan och öppningen blev större. Sista finliret fick jag göra för hand.

Kvar är nu att öppna i bjälklaget där sista trappstegen upp till övervåningen går igenom bjälklaget. Det blir förhoppningsvis klart i helgen. Att klä in bjälklagskanterna och bygga sargen på övervåningen startar i helgen, men kommer inte att färdigställas helt förrän trappen är på plats.

Klinkers till hallen har vi nu fått hem också. Det kommer vi också att börja förbereda för och förmodligen lägga en del ialla fall under helgen!


//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar