lördag 22 januari 2011

Bastun tar form

Efter påtryckningar kommer nu lite uppdateringar. Helt galna veckor på jobbet har resulterat i få uppdateringar - men trots det har det hänt en hel del i huset.

Mot ytterväggen är vi fortfarande lite tveksamma om hur vi ska göra. I den konstruktion som ytterväggen är uppbyggd av är det en ångspärr (plastfolie). Vi är oroliga att denna inte klarar värmen från bastun och borde ersättas med bastufolie. Men detta är såklart rätt besvärligt med tanke på att ytteräggen redan är på plats... och även inneväggarna som sitter dikt mot ytterväggen... Efter lite efterforskningar kommer vi nu att lösa detta genom at sätta en luftspalt mellan ytterväggen och bastupanelen. Vi hoppas att det ska fungera.

Övriga väggar i bastun är klädda med bastupanel redan. Det är bara väggen mot badrummet som ännu inte är helt klar. Ventilationshålet är på plats och det skall bara matas på med panel resten av väggen. Aggregatet kommer att sitta till höger om dörren och lavarna hamnar mot ytterväggen. Golvet blir klinker lika badrummet.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar