torsdag 6 januari 2011

Statusuppdatering

Nu har vi hållit på att bygga Villa Lahäll i ungefär sex veckor och här kommer en liten statusuppdatering på hur det går. Nu händer det mycket på så många olika fronter på en gång att det är svårt att hålla reda på.

Köket
Elen är klar och vatenanslutningen blev klar i samband med plattan redan. Väggarna skall kompletteras med gipsskivor och sedan är det dags för att montera och sätta upp köksstommarna.Vi skall även bygga den lilla "låda" som skall innehålla spotlights ovanför köksbänkarna samt dölja avloppet från badrummet på plan 2.

Matplats/Vardagsrum
Här händer det inte så mycket, det är mest ett stort materialupplag. Spisen muras men annars är det väldigt  lite aktivitet här. Det är dock inte så mycket som skall göras.. ha ha.. gipsskivorna skall upp på väggarna och gipsplanken till taket, sedan golvläggning.

WC/D, plan 1
Kakelplattorna är satta på tre av fyra väggar. Den sista väggen är den med dörren i. Taket har fåt "pottor" för spotlight och gipsplanken sitter på plats. Vatten och el är framdraget.

Tvättstuga
Just nu står frånluftsvärmepumpen väldigt stilla... den väger bly! Målet är att försöka flytta den till ena sidan av rummet så att plattsättaren kan starta med tätskikt och sedan lägga plattor på halva golvet. Därefter kan vi flytta över frånluftsvärmepupmen och förhoppningsvis kunna installera den. Det är nyckel till värme och vatten.. och ventilation :-)

Sovrummen
Ett av sovrummen har tre av fyra väggar gipsade och de andra ligger knappt efter. Elen är nästan klar och det är bara att mata på med gipsskivor. Snart kan vi även starta med taken.

Badrum & WC/D och bastu
Spånskivorna med plåtar och slingor ligger på plats. Våtrumsskivorna är uppsatta, vatten och avlopp är färdigdraget och elen är klar. Det som saknas är pottorna till spottarna, men det kommer nog att bli klart under morgondagen och därefter gipsplanken i taket. WC/D är dock beroende av schaktet för skorstenen och det dröjer nog ytterligare någon vecka innan allt det är klart, och innan dess vågar vi inte sätta igen schaktet.

Övriga rum...
Klädkammare och mindre skrubbar ligger med lite lägre prioritet. Men alla väggar är uppreglade och har åtminstone fårr OSB skivor. Så för dessa rum kvarstår som i sovrummen, giipsskivor, tak och golv.

Trappa
En lite större fråga som kvarstår. Vi har ännu inte beställt någon trappa, och det är säkerligen leveranstider på detta. Men vi har helt enkelt inte hunnit med. Men nu när jullovet snart är slut är de flesta tillbaka och då ska vi nog kunna få till ett möte med någon leverantör. Då kan vi ta upp ett tillräckligt stort hål i bjälklaget så att trappen får plats.

Hmm.. har jag glömt något... ?

Hur som helst så går det bra, på vissa ställen faktiskt lite bättre än vi vågat hoppas på. Vi har ännu inte stött på några stora problem vilket är skönt. Och vi tycker fortfarande att det är riktigt skoj!

Frågor på det? :-)

//ASE

2 kommentarer:

  1. Ni är så duktiga. Har dåligt samvete att vi inte kan komma och hjälpa till. Hoppas maten smakar!

    SvaraRadera
  2. Maten smakar kanon! Och du har verkligen hjälpt till, mer än du tror!

    SvaraRadera