torsdag 6 januari 2011

Fortsättningen på den murade spisen

Muraren har fortsatt att mura upp spisen. Han har nu kommit mer än halvvägs och spisinsatsen står på plats. Efter nästa förband kommer ett varmluftsgaller att muras in coh ett lock att muras. Locket muras för att behålla värmen i rummet och inet skicka iväg allt.


Stenarna är inburna och väntar på bearbetning.

Som jag visat tidiagre blir spisen rundad i framkant och tilluftsröret sticker upp. Den två "pinnarna" i framkanterna är till för att hålla rät linje.

Spisinsatsen på plats, intäckt med plast för att inte skadas. Vi valde att ha fyra skift under spisen och två ovanför. Rundningen är enbart i liv med spisen och annars är det raka kanter. Det är också för att man ska kunna se spisen lite från sidan.

Ovanför den lilla hyllan blir spisen aningen smalare och kommer att fortsätta så hela vägen upp till tak.

Aningen mörk bild men nu har nedre delen av spisen fått lite grundputs. Hela spisen kommer att putsas och sedan vitfärgas. Jag tror att det kommer att bli en av husets höjdpunkter!

Vi har dock lite bekymmer med skorstenen... vi behöver göra ett "S" - vilket betyder att vi behöver göra en sidodragning - för att komma in i schaktet på plan två och på vinden. Skorstensleverantören har dock jullov och är tillbaka först på måndag. Men förhoppningsvis kan vi då beställa dessa två st 45-gradersvinklar så att vi får ihop vårt "S".

//ASE



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar