fredag 4 februari 2011

Badrummens frammarsch

Trots fotspåren kan man skymta det färdiglagda klinkergolvet i badrummet. Plattorna är ca 300 * 600 mm och jag tycke rtat det blev jättefint. Det är lite vsårt att se hur de ser ut, men de kan enklast beskrivas som mörksvart/gröna med ett metallic skimmer som går lite i grönt.

Lite mer från ovan så ser de nästan helt svarta ut...
Badrummet är nu färdigkaklat och nu är nästa moment att rörmokaren kommer på tisdag för att montera fixturen till den vägghängda WCn, montera blandare och handfat samt (om vi hinner köpa någon innan dess) montera badkarsblandaren. Sen kvarstår bara att få upp ägget :-)

Bastuns duschrum är näst på tur att få behandling. Här ses dörrhålet in till bastun och den väggen har redan fått tätskikt. I hela processen med att lägga Aquapanel och flytspackel så har vi höjt golvet ganska mycket... tyvärr bertyder detta att marginalen för bastudörrskarmen är uppäten och vi behöver således såga upp detta och höja dörrhålet för att få in den. Därav att det är lämnat en yta ovanför dörrhålet. Suck.. det är så trist att göra om... men bättre nu än när det är kaklat :-)

Här kommer det att finnas ett handfat och en tappvattenfördelare, därav mängden rör.

Första väggen är redan kaklad. Rören som sticker ut är till duschblandaren. Till vänster om denna kommer det att sitta en duschvägg i glas.


Här är fortsättningen på väggen åt vänster. I "hörnet" blir det en WC.
Nu har plattsättaren dock tagit semester så det dröjer ett tag innan vi fortsätter. När han är tillbaka kommer vi sedan att göra klart detta duschrum, därefter blir det att kakla in fixturen i badrummet och sedan börja lägga klinker i tvättstugan och WC/Dusch på nedre plan.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar