fredag 4 februari 2011

Statusuppdatering igen

Nu har vi hållit på i snart 9 veckor och det känns att vi är inne på andra halvan... Enligt våra beräkningar är det nu kortare tid kvar till inflyttning än vi byggt !!

Köket
Lådan är byggd och väggarna som ska rama in köket är på plats. Vi har spacklat väggarna, smygarna runt fönstren och lådan. Ikväll påbörjas målningen av väggar och tak och i helgen monteras köksstommarna och köksön. Även socklar kommer på plats i samband med detta. Taket kvarstår att montera gips i liksom spackling och målning av det. I köket är det sedan en hel del pill såklart: bänkskiva (har ännu ej beställt så det kan dröja...), montage av vitvaror och inkoppling av dessa, lådor, luckor och handtag och inredning. Utöver detta så ska golvet läggas.

Matplats/Vardagsrum
Spisen är klar och elen är i princip färdigdragen i tak och väggar. Detat rum har "lägst" prioritet då ingen annan än vi ska göra detta. Vi har prioriterat de ytor där någon annan behöver komma åt. Så här kvarstår fortfarande väggskivor, OSB och gips, taket och sedan psckling, målning och golvläggning.
WC/D, plan 1
Kaklingen är klar liksom fogningen. Golvet kavrstår liksom inkoppling av WC, dusch- och tvättställsbalndare och kommod. Taket är monterat men skall spacklas och målas.
Tvättstuga
Här har ingenting hänt... Men planen är fortfarande att vi kommer att lägga golvet i två omgångar fö ratt kunna flytta runt frånluftsvärmepumpen.
Sovrummen
Elen är klar i alla sovrummen nu och två av tre är nästan helt gipsade och spackalde, både väggar oh tak. Det tredje sovrummet agerar lite upplag just nu och saknar tak än så länge. Här är det målning som står på tur och det är nog start inom kort. Både vägagr och tak kan målas, därefter spånskivor och golvvärme innan parketten läggs på.
Badrum & WC/D och bastu
Badrummet är färdigkaklat så när som på fixturen som skall kaklas in. Taket är på plats och skall spacklas och målas. Här är det inredningen kvar, att få upp ägget kan ta sin lilla stund...
WC/Dusch har påbörjats att kalas och pga plattsätatrens semester tar det nog ytterligare ett par veckor innan det är klart. Och så måste vi bestämma oss för en klinker... puh... Bastun har färdiga väggar på tre av fyra möjliga. taket kvarstår och så även mot dörren. Dörrkarmen skall monteras (och dörrhålet höjas) innan det sker. Belsyning och inredning i bastun ligegr lite längre fram - inte prioriterat.
Övriga rum.
Gipsskivor är monterade och det är spacklat i dessa rum. De kommer att hänga med på stora målningståget som startar om någon vecka. Inredningen är färdigberäknad och skall monteras så snart det är målat.
Trappa
Trappan är fortfarande inte beställd... vi har fått en offert som kändes väldigt dyr så vi arbetar vidare på lite olika fronter. Men vi är ganska säkra på vad vi vill ha i alla fall.. det är ju skönt!
Generella arbeten
Utöver de specifika rummen så är det kvar arbeten som golvläggning, lister, dörrkarmar, dörrar och foder, beslagning (dvs handtag och krokar etc), skjutdörrsgarderober skall byggas och dörrar monteras, vissa rum skall målas med färg och det skal även tapetseras. Gällande installationerna så kommer ju finliret efter att målningen är klar med att sätta dit brytarna och lampor och uttag. Och sen inredningen såklart...

Tror ni på inflyttning om 8 veckor ?

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar