tisdag 1 februari 2011

Kök

Nu har vi påbörjat arbetet med köket. Till helgen som kommer blir det nog dags att montera stommarna! Det ska bli så spännande!

Vi har valt att placera spishällen i hörnet av köket och har där byggt en sned vägg som fläkten skall monteras på. I denan blir det också en liten damm/fetthylla :-) Ha ha, skämt åsido, en fin hylla för att kunna ha t ex olja och pastaburkar på. Det kommer att bli kanon!

På bilden börjar konstruktionen ta form. Ventilationsröret som sticker ned skall anslutas till köksfläkten sedan. Den går sedan rakt upp, genom badrummet (där vi bygget ett schakt och den fina nischen) och sedan hela vägen upp till taket.

Här ser ni när den sneda väggen är byggd, och redan fått gips och spacklats en gång. Slipning sker inom kort och därefter ytterligare en spackelvända. Målet är att hinna måla den innan stommarna monteras. 

Man kan även skymta en låda i överkant. Vi kände att det var svårt att få till bra arnetsbelysning, så vi har byggt en låda i överkant längs med alal köksbänkarna. I den kommer det att monteras spottar. Det blir nog även spottar inne i "hyllan".

Längst till vänster i bilden ser ni en vägg. Den kommer att rama in köket och vara avslutet. Innanför den komemr sedan kyl och frys att monteras. De röda "plupparna" är eldosor som kommer att omvandlas till eluttag framöver. Den blåa "pluppen" är ett ventilationsrör som komemr att kompletteras med en frånluftsventil.

Här är köket från andra hållet. Fönstret vetter ut mot gatan och under fönstret hamnar diskbänken. Till höger kan man kanske skymta slutet på köket och en avslutande vägg även där.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar