söndag 20 februari 2011

Helgens arbeten

Nu har det varit helg igen och då brukar det ju hända saker. Vi har fortsatt med att spackla och slipa, och idag fick jag börja måla! Vilken lycka! Det blev ljust och fint - även om det inte täcker så bra första gången. Men känslan av att det börjar "bli fint" är värd massor just nu!!

Fixturen skall byggas in med armerad frigolit och sedan kläs med kakel. Här håller jag på att måtta in skivorna. Håltagningarna är lite trixiga att få till samt plats för skvallerrör längst ner.
 
I köket börjar passbitar och takanslutningar att bli klara. Vi har valt att inte ha någon "dammhylla" uatn bygger in skåpen ända upp till tak. Det enda som saknas nu är ventilation som skall sättas in i lådan.  

I lördags fick jag följa med tomtsäljargrannen upp i deras hus. Det var jättekul att se och jag tror att deras hus kommer att bli riktigt fint! Här ovan är en bild från deras övervåning och hur man ser "ner" på vårt hus. En riktigt fin vinterdag och huset visar sig från sin finaste sida!

Sista väggen i allrummet på övervåningen dubblades idag. Isolering och OSB och sedan satte Olle även gipsskivor. Nu är i princip alla väggar klara på övervåningen, lite runt skortstensschaktet samt för skjutdörren kvar bara.

Jenny kom och hjälpte till idag. Det var dags att börja måla. Vi började med att måla taket i badrummet. Jag gick med pensle och målade i anslutningen mellan vägg och tak samt i skarvarna medllan gipsplanken. Jenny rollade skivorna. Vilket teamwork! Vi får se när det torkat hur bra skarvarna blir, annars får vi nog foga alla skarvar innan nästa målningsvarv.
Vi fortsatte med att måla i sovrummet och fick bytas av emellanåt för att nackarna otg stryk av att "kika uppåt". Det är tungt med rollen att måla tak, trots förslängningsskaftet. Det är tungt och ganska enformigt. Men vad fint det blev!!

Efter att taket fått färg kändes rummen mycket större. Färg är riktigt bra för att lyfta rummen. OJ vad nöjd jag är! Det är bra för själen just nu med positiv energi - äntligen ett jobb som syns!

Jag fortsatte med att måla väggar och tak i dressingroom. Vi grundmålar allt med samma vita färg nu. Sedan skall dressingroom få en tjusig lila färg!


Med vita vägar kändes sovrummet både ljusare och större. Vi kommer att sätta taklister för att slippa se hur skarvarna imellan tak och vägg annars spricker. I smygarna fogar vi och hoppas att det inte ska spricka så mycket i alla fall.  
Ytterväggen målas och skillnaden är uppenbar!

Och nu är den klar! Rummet är numera stort och ljust och det känns som att det kommer att vara gott om plats. Fönstret i bild ligger i norrläge och ändå kommer det in massor med ljus. Till vänster utanför bild finns ytterligare ett fönster så ljuset kommer att kunna flöda fritt.

Fixturen skall nu kläs med frigolitskivorna. Vi limmar med "superfix" på ficturen och på små reglar som vi redan limmat på kaklet.

När skivorna är på plats så skruvade vi de i reglarna samt satte tryck på för att det verkligen skall fästa. Kakel-paketen agerar pressvikt. När detta torkat så kommer plattsättaren att sätta tätskikt på inbyggnaden samt klä den med kakel lika väggarna. Ovanpå blir det således en hylla. Den vita rutan som syns kommer att döljas av spolknappen och den måste vara stor för att kunna klara inspektion.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar