torsdag 17 februari 2011

Oj oj oj... vad långsamt det går...

Nu är vi inne i en tråkig period med spackla, slipa, spackla, slipa, spackla och slipa... och det syns ju inte att det går framåt... tur att plattsättaren är på plats, så att det iaf finns något nytt att titta på varje dag. Egentligen går det ju fortfrande fort framåt, i samma tempo som förut men det är just att det inte känns som att det händer något nytt.

Här kommer de senaste bilderna från plattsättarens arbeten.


WC/Dusch på nedervåningen har nu fått golv och här är det nästan färdiglagt. Till höger i bild blir det allstå en dusch och wc rakt fram. Till vänster utanför bild blir det handfat. Svårt att uppfatta på bilden, men plattorna är ca 10*10 cm och svarta med metallic skimmer.

I badrummet på övervåningen har vi monterat fast fixturen, som är själv toalettanordningen. Denna skall nu först kläs med en skiva (våtrumsskiva av typ armerad frigolit) och därefter kläs med kakel. Inne i lådan vid golvet placeras även ett litet skvallerrör för att ev läckage ska kunna komma ut i rummet.

Kommoden i badrummet är monterad och nu saknas bara blandaren. Och alla tandborstar, smink och krämer förståss... hi hi.. nu börjar det verkligen kännas som att vi ska bo här!!

 
För att säkra att fixturen verkligen "bottnade i trä" så tog vi bort en skiva på utsidan av badrumsväggen. Med bottna så menar man att skruvarna som används för att fästa fixturen verkligen stannar kvar inne i träregeln, och inte slutar i luftutrymme. Och det var tur att vi tog bort, för med höjningen av golvet för aquapanelen så hamnade kortlingen för lågt! Men nu är det fixat och skivan tillbaka.

Olle sliter med slipningen av taket i sovrummet. Otacksamt jobb då det inte syns förrän det är målat - och då bara om det är dåligt gjort! Men nu hoppas vi att det är grundligt gjort och att slutresultatet blir kalas.


Väggarna i duschrummet vid bastun är nästan klara och golvet har fått tätskikt. Så snart vi hunnit köpa en klinkerplatta så kan golvet komma på plats.

Väggarna skymtas liksom golvet hela vägen in i bastun. Anslutningen mellan panelen och klinkern är fortfarande ett olöst mysterium... Men det kommer att lösas sig, ev med någon slags plåtlist. I värsta fall får vi riva ner panelen och sadla på ytterligare innaför.. vilket vore SUPERTRÅKIGT.....

Ormboet ovan är den blivande elcentralen. Själva centralen är på plats, eller i alla fall ramen och lådan. Dock saknas alla fack för resp grupp. Men trådarna börjar komma dit nu.. många grupper blir det!

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar