torsdag 4 november 2010

Husmontage


Första väggen på väg till position. Det var väggen mellan garage och hus som kom först. Tyvärr verkade de ha missat att göra hål för inkommande elrör till fasadmätarskåpet, så det blev till att handjaga lite innan de fick elementet på plats.


Vägg två på plats blev från hörnet i vardagsrummet mot garageväggen. Den del som syns till vänster och liggandes är "mittbiten" av undervåningen. Elementet kom med två element som satt ihop för transporten. Så dessa fick delas på innan de kunde sättas på plats.

 Sen var det dags att ta "mittbiten" och få den på plats.



Garaget står fortfarande ensamt och kalt. Dörren in till groventré och tvättstugan syns i bortre delen. Den del som är övertäckt är fasadmätarskåpet.

Nästa lastbil stod nedanför på gatan och väntade.

Nedervåningen är på plats och bjälklaget likaså. Märkligt att huset känns så litet nu igen... :-)

Övervåningen börjades med en kortsida, till vänster i bilden. Detta är andra delen som passas ihop vid hörnet. Det är vårt sovrumsfönster som skymtas!

Nu rasslar det till. Andra delen av långsidan på plats och det är allrummet. Mellan över- och undervåning kommer montagegänget att fixa till en hel del på plats. Det är bland annat knutbrädor, och skarvbrädor och sen taket såklart.


Hela långsidan är klar och även långsidan på andra sidan. Nu monteras sista gaveln, den som är ovanför garaget. Takstolarna ligger på marken bredvid, beredd att komma på plats.. dock inte innan mörkret...

Som ni ser pågår montaget för fullt.... :-)
Lite till höger kan man ana hur löst material lyfts in på övervåningen. Det är gips till väggar och tak, reglar och isolering.

Dock är det så kallt att det inte går att vara kvar på plats... jag håller på att frysa rumpan av mig! In i värmen en stund och sen försöka skymta om taket är på innan natten kommer...!!

Belysningen som kom upp hjälper nog gubbarna - men inte bilderna... Man kanske kan skymta att taket fortfarande inte är på!

//ASE

3 kommentarer:

  1. Gud vad kul! Det ser toppen ut!

    SvaraRadera
  2. Nu kan till och med jag se att det är ett hus ni bygger. Kul!

    SvaraRadera