söndag 28 november 2010

Kylan biter sig fast

Dagen startade med att konstatera att kroppen jobbat igår :-) Och att det fortfarande var kallt som tusan ute.. På med underställ och toppluva igen och åka ut till huset.

Vi fick assistans av Robert som hjälpte till med utsättniningen. Mycket färdefullt då mina fingrar var stelfrusna. Men turligt nog kom även fikakompisar med lussebullar, julmust, varm choklad och kanelbullar. Tack för det! Det värmde gott!
Badrummet nere har fått syllar utsatta. Första väggarna är lite kluriga att få till då det inte finns så mycket att utgå från. Vi vill gärna starta med de rum som skall färdigställas av inhyrt folk, så att de kan starta så snart som möjligt. Badrummet kommer färdigställas av både rörmokare, elektriker och plattsättare så där gör vi väldigt lite egentligen. Avloppsavsättningen som syns på bilden kommer från övervåningen och går hela vägen upp till en luftning på taket.

Ventilationen på vinden har vi dragit klart och placerat på plats. Tyvärr är jag alldeles för liten för att få klättra på takstolarna så Olle fick glatt hoppa upp... Men jag var en glad hantlangare... :-)

Vi byggde en liten "brygga" som vi flyttade runt mellan taktolarna och det blev som en liten plattform för att kunna popnita ihop kanalerna. Nu är det färdigdraget! Kvar är bara avluften från frånluftsvärmepumpen. Den kanalen skall dras genom bjälklaget och dessutom isoleras i hela sträckningen. Så vi får avvakta håltagning genom bjälklaget, vilket vi gör samtidigt som vattenledningarna skall dras ut till övervåningen.

 //ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar