fredag 26 november 2010

Slutbesiktning godkänd - nu tar vi över!

Stora dagen var inne! Det var dags för slutbesiktning. Det betyder i princip att vi skall stämma av mot ritningar, egenkontroller och avtal att allt som är beställt är utfört och utfört korrekt. Vi har i nuläget beställt en stomme med komplett färdig utsida. Utöver detta hade vi beställt några mindre delar separat, såsom att lösullen skall blåsas på vinden. Utvändigt och från lite avstånd ser det ju ut att vara färdigt...


Man kan börja förstå hur fint det kommer att bli! Skärmtaket gör att huset blir lite mer "än en låda" och får en egen karaktär.

Bilden är tagen genom de två centrala fönstren i allrummet med utsikt mot gatan. Man kan ana att det blir fina djupa fönstersmygar. Gott om plats för blommor :-)
Alla fönster utom ett fungerade bra, men ett måste justeras.

Takstolskonstruktionen på vinden ser fin ut. De två runda hålen som syns är luftningen. Huset är konstrukerat med en tät takfot och enbart två omgångar två st runda hål för luftning. Men visst är det något som saknas... ? Just det! Lösullen... Miss igen. Backning på byggaren. Det ska läggas en ångspäär, gelsas upp och blåsas 500 mm lösull på vinden.

Här är en vy från trappen bort mot ett av de mindre sovrummen. De första två fönstren är i allrummet och det bortre i sovrummet. Här blev det backning på att ångspärren (plasten) inte är fäst ordentligt. Huset ska ju vara tätt och behöver således täta skarvar i platsen. Backning på det med.

Här är en vy bort mot det som blir ett sovrum i högre hörnet. Det högra lilla fönstret tillhör sovrummet och det vänstra lilla fönstret kommer att sitta i bastun! Alla buntar med gips och reglarna har vi köpt till som en materialsats.

Nu är det vårt sovrum som syns. Både fönstret till höger och första på långsidan kommer att tillhöra "master bedroom". Precis hitom högre fönstret blir det klädkammare och jag står i badrummet när jag fotar.

Här är nedervåningen. Väggsnutten som syns är rumsavdelare mellan vardagsrum och trapp. Till höger om väggen är det kök och där skall det upp fler väggar. Den fina stegen kommer att fungera som trapp ett tag till.


Här skymtas köket rakt fram. Kryssen på väggarna är en markering om att väggarna inte är helt fastskruvade. Många av dessa skall skruvas loss, vi ska dra el och rör inne i väggen och sedan skruvas de fast ordentligt. För att inte missa detta så markeras de med X.

Summerat så blev besiktningen godkänd men med den del anmärkningar. Förhoppninsgvis är de klara inom ca 10 dagar.

Men imorgon börjar vi!

Tjohoo!!!

//ASE



1 kommentar:

  1. Kör på. Vi kommer på inflyttningsfika i mars...

    SvaraRadera