tisdag 14 december 2010

Centraldammsugare och nya syllar

Så var det dags att börja med väggarna på övre plan. Vi slog ut en lina (det blå strecket som skymtas) med en snörslå. Det kan enkelt förklaras som en lina med färg på. Man drar ut linan mellan två punkter, som man redan mätt upp. Sedan håller man snöret mot marken och håller det spänt. Ena änden lyfts upp försiktigt och släpps sedan ner. Då bildas ett streck som inte förvinner så lätt. Detta streck använder man sedan för at sätta väggarna efter. Det är ett enkelt verktyg och bra hjälpmedel.
När vi slagit ut linan så insåg vi att vi måste säkra att centraldammsugaren verkligen hamnar mitt i väggen... Vilket den gjorde, men också mitt i det tänkte dörrhålet in till badrummet. Så vi fick först dra detta lite i sidled.

Vi började med att dra och montera ihop centraldammsugarens rör. Det skall "sticka upp" i väggen på övre plan och det tyckte vi skulle vara lätt. Nedan syns hålet som vi sågade upp i golvet och röret som just nu bara är en markering.
Nedan syns sidodragningen, hur vi har dragit och kopplat ihop röret. Innan det är helt klart skall det limmas ihop i alla skarvar och sedan skall det dras med en elkabel fram för att styrningen ska fungera. Det skall vi fixa imorgon innan golvet läggs tillbaka.

 Efter det kunde vi fortsätta med syllarna till väggarna. Vi hann med en halvan av övervåningen, utom en vägg... där står nämligen all gips till taket... Så halva pallen flyttade vi igår, resten idag...

 

Längtar längtar tillbaka att bygga mera!!!

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar