söndag 26 december 2010

Kompisarna

Vå bästa kompis just nu är nog "Makita". Det är en skruvautomat som med bandad skruv underlättar enormt när vi sätter alla skivor. Vi har skruv för OSB, gips och Humid board. Det är otroligt mycket enklare att skruva upp när man bara kan mata på med skruvar. Enhandsfattning fungerar! Tricket är att ställa in den rätt så att rätt skruvlängd är inställd samt att hålla den helt rakt så att skruven kan komma in helt. Makita är helt enkelt grym!

En annan ovärdelig kompis är skruvdragaren. Vi hade en annan tidigare, men köpte en kraftigare och starkare. Och det är skillnad! Utan en bra skruvdragare skulle livet bli mycket jobbaigre som husbyggare.

Sista kompisen just nu är sågbordet och kap- och gersågen. Sågen är mycket användbar i sig, men i kombination med sågbordet blir det enkelt och snabbt gjort att såga alla reglar. Och det blir ju ett gäng reglar... idag gjorde vi faktiskt slut på alla medsända reglar på övervåningen... Det finns några kvar, men som är helt skeva.. vi får se imorgon om vi kan lyckas använda de ändå, annars får vi handla fler...

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar