söndag 12 december 2010

Elservisen på väg fram

Nu håller Fortum på att dra fram vår elservis till huset (och förhoppningsvis även till tomtsäljargrannaens tomt så slipper de gräva upp gatan ytterligare en gång) och gatan är uppgrävd. Det röda byggskåpet är vårat så nu drar vi en kabel över vägen in till huset. Det går ganska bra, men när plogbilen kommer får vi rusa ut och dra ur sladden.

Elservisen är den kabel som går från nätbolagets nätstation och in i huset. Sedan sitter det en mätare i fasadmätarskåpet och sedan drar vi strömmen vidare i huset. När vi höll på med markarbetena så drog vi fram rör i marken, så nu är det den faktiska kabeln som de drar fram.

För att de ska kunna schakta fram sista biten så kom det ikväll en Fortum kille och la ut "grillkolspåsar" på marken. Sedan tände han eld på hela paketen, säkert 15 meters sträcka. Kolen började brinna och det var en redig brasa under ca fem minuter. När elden slocknat och bara glöden var kvar så la han tillbaka plåtarna och på så vis kommer marken och tjälen att tina under natten. Har aldrig sett detta förut men hoppas att det fungerar.. :-) Lite julstämning blev det iaf med elden!!c

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar