måndag 6 december 2010

Veckan som gått

Så har första byggveckan passerat och trots kylan så har vi kommit en bit på vägen.
Glespanelen sitter nu uppe på båda våningsplanen, dvs ett bärverk för innertaket. Vi har investerat i en ny fin-fin maskin för detta ändamål - en spikpistol med kompressor till. Det underlättade verkligen arbetet. På övervåningen har byggfirman gjort detta jobb, liksom satt upp ångspärren.



På vinden har vi dragit klart även för avloppsluftningen nu. Det svarta röret går vidare upp till taket och skall ha en huv där. Det grå är den del vi skarvat på för att få ner stammen till nästa våning. Röret går sedan vidare ner till en avsättning i plattan och vidare till kommunens anslutning.

En liten gångbrygga har byggarna byggt åt oss. Vi kommer sedan att komplettera med ytterligare platåer för att få plats med lite förvaring på vinden.


Sedan började det riktigt roliga... det som gör att det börjar kännas som ett hus. Vi fick börja med hammarband och reglar för innerväggar. Hammarband är den regel som ligger högst upp mot taket, på samma sätt som syll är den regel som ligger som bas på golvet. Sedan sätter man reglar däremellan coh bildar på så vis bärigheten i väggen. Utanpå detta sätter man sedan de skivor man vill ha, såsom OSB, Gips, Minerit eller våtrumsskivor.
Olle monterar upp hammarbanden för WC och tvättstuga på nedervåningen. Man kan nog skymta de tvärgående lite bredare reglarna och det är dessa som är hammarbanden. De tunnare som går längs med rummets längd är glespanelen som är bärverket till innertaket. Mellan glespanelen kommer vi nu att dra en del installationer mellan rummen, så som vatten och el.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar