måndag 6 december 2010

Väggarna börjar komma upp

Kvällens jobb innebar att fortsätta med väggarna på nedervåningen. Vi satte upp väggreglar för WC och mellan hall och tvättstuga. Det gäller att hålla lite koll på vad som skall sättas upp på vägarna sen och därmed behöver ha en regel att fästa i. Därav täta reglar i den väggen på bilden nedan. Grym lärdom är också att med en stark skruvdragare kan även en handledsklen (som jag) vara med och skruva!

Vi byggde även dörrhålen med överliggare ovanför. Det gäller att det blir i våg så att dörrkarmen kommer in sen. På nedervåningen är dörrarna 900 mm breda, främst pga handikappkraven. Vi kommer nog att tycka att det är ganska bra när det väl är klart, men på ritningen känns det som väldigt stora dörrar... Ytterdörrarna är 1 meter breda.
Nedan kan man skymta rumsligheten som börjar synas. Till vänster i bild är väggen mellan hall och tvättstuga klar. Hitom väggen blir det längs med ytterväggen en skjutdörrsgarderob och till höger ser man nu ingången till badrummet. Det känns riktigt skoj att det börjar synas hur det ska bli. Även om det just nu känns som att rummen blir väldigt små.. Men så är det ju alltid innan det är klart..!


//ASE



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar