söndag 26 december 2010

Rörmokaren har startat

Nu senaste veckan har det hänt en del. Rörmokaren har startat och hunnit med att göra klart det mesta i badrummet på nedervåningen. Det mesta var ju redan klart sedan tidigare eftersom rören ligger under betongplattan. Men det som skall fixas är ju att dra upp på plats för blandare och toalett. Innan det går att göra klart skall vi dock flytspackla golvet och därmed möjliggöra infästning av den vägghängda toaletten.

Även på övervåningen har det hänt grejer. Spånskivan sågades upp, den som ligger överst på golvbjälklaget och sedan läggs avloppen ned mitt i bjälklaget. Golvrbunnen skruvas fast i spånskivan och hamnar på så sätt i läge. Vi kommer sedan att flytspackla även här, och fundera just nu på hur vi ska täta det ordentligt.

Fixturen ovan skall fästas i väggen och i golvet. Avloppet får inte sidodras i bjälklaget eftersom det är för stort, 110 mm. Enligt kontruktörens ritningar får vi bara göra hål som är max 80 mm stora. Detta löses "enkelt" genom att vi sidodrar avloppet i fixturen.

I väggen mot sovrummet kommer ett handfat att sitta. Vi kommer även att hantera fördelningen av tappvatte under handfatet/kommoden. Därför är det så många rör som sticker ut. Avloppet som sticker upp i golvet är till handfatet.

//ASE

1 kommentar:

  1. Täta med fogskum innan ni flyter. Det gjorde jag och det funkade finfint! /Mange

    SvaraRadera