fredag 10 december 2010

Väggar blir rum

Nu börjar de uppreglade väggarna att få skivor, OSB och gips eller både och beroende på vad rummet innaför skall användas till. Det känns helt plötsligt som att rummen finns där! En härlig känsla. Det går så fort när vi nu får börja sätta upp skivorna, vlken förutom att det är kul att det händer grejer innebär att vi får mer plats att röra oss på... och att det är dags att kalla in elektriker och rörmokare.
Badrummet på nedervåningen är nu snart helt inklätt på utsidan. På insidan behåller vi det öppet - det kallas att "enkla". Det vill säga att man bara sätter skivorna på ena sidan. Det gör att man sedan kan dra alla kablar och rör som behöver på den andra sidan. När det sen är klart så isolerar man väggen (om man vill) och sen sätter man igen den - "dubblar".

Väggen mot tvättstugan kommer att vara öppen på insidan av tvättstugan för där har vi en del uttag i väggarna. Mot hallen kommer det att vara insidan i en skjutdörrsgarderob, så där enklar vi. Dörröppningen är nästan helt klar. Här händer inget mer förrän det är målat, golven är lagda och det är dags för karmarna.

//ASE



1 kommentar:

  1. MEN oj vad ni är flitiga! Det blir kanonbra! Glöm inte att dricka lite glögg emellanåt!

    Kram kram Sandra H

    SvaraRadera