måndag 28 mars 2011

Axplock från helgen

Helgen har förflutit och som vanligt är det mest då vi märker att det händer grejer... Men nu måste det börja hända saker varje dag, för nu börjar tiden bli knapp... elle i alla fall längtan att flytta in stor! 
Vi har fått hjälp att skräddarsy fönsterbänkar av MDF. Här sågas skivorna för att passa sitt specifika fönster. Skivorna skickas sedan för lackning lika fönsterbågarna.

Ett av de låga föntrens skiva på plats. Perfekt plats att stå på - som redan provats av besökare - och titta ut. Kommer att bli en favoritplats för våra yngre vänner....

Ett "vanligt" fönster med sin bräda.

Vi har gjort klart taket i tvättstugan och det ska nu spacklas några gånger innan målning. Innan desss hann jag med att grundmåla och sedan måla första vändan med slutfärgen - ROSA! Jag var lite skeptisk när jag öppnade burken, såg mer ut som jordgubbsyoghurt än målarfärg :-) Men väl uppe på väggen känns det bättre. Rummet kommer att behöva uppigging och färgen gör jobbet galant!

 

Våren börjar komma och tomten börjar synas. Berget som vi skarade fram skymtar nu igen och utejobben kommer att pocka på nom kort. Här utsikt från ett av fönstren från vardagsrummet.


Här med lite annan vinkel, som också gör att man ser tomtsäljargrannens hus. Dessutom syns den uppackade delen av uteplatsen, som nog kommer att växa något när vi väl startar.
Nedan en liten skymt av det otroligt trevliga fikarummet... :-( Under all kritik men tjänar sitt syfte. Från början hade vi en fik vaxduk, som jsut i detta ögonblick är på rengöring. Det lysande i mitten är värmeljus - allt för stämningens skull :-)


Micron jobar för fullt och gipsskivorna som används som skydd över skåpen har sett bättre dagar. Kombinationen av matslask och gipsdamm gör det hela mycket mysigt!

Vi har lagt klart pusslet av spånskivor och försöker nu få ihop slingorna så att det går att lägga ner rören. Med denna stälning till fräsen kan man göra enkla "vändzoner" -tack för lånet C & M. För andra sidodragningar mm så får vi göra det "för hand" med en överhandsfräs. Det fungerar bra, men tar lite tid och dammar rejält... trots dammsugare!

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar