tisdag 15 mars 2011

Helgens arbeten

Här kommer lite bilder från helgens arbeten. Vi hade hjälp så det rasslade till under söndagen, bland annats när vi gjorde denna fina "rutschkana" för gipsskivorna som skulle transporteras från plan 2 till garaget! Mats lyfte upp skivorna, la ned de på rutschkanan och Olle tog emot på nedervåningen och bar in de i garaget. Och vips så hade ca 30 skivor flyttats!

Man kan även skymta på bilden ovan att golvvärmeskivorna börjat läggas ut på övervåningens allrumsdel. Detsamam gäller för ett av sovrummen. Under veckan och nästa helg kommer förhoppningsvis de andra två sovrummen att kunna få golvvärmeskivor med så att vi snart kan få klart golvvärmen på övervåningen.

Mats byggde även ett schakt i Dressingroom. Det är för att klä ni den ventilationskanal som går ner och suger luft från köket. En liten inspektionslucka blir det och annars är det mest att dölja kanalen. Lådan är klar och skall spacklas innan även den ska få den vackra lila färgen. Mats var lite tveksam till färgen men sansade sig och kallade det för ett "tjejrum"... vi får väl se :-)

Mamma byggde lådor så det stod härliga till. Mängder av skenor, skruvar och "klick" blev det, men nu är lådorna på plats i nästan alla skåpen. Lådorna i obyggt skick är väldigt utrymmeskrävande så det var mycket bra att vi fick in dem på rätt plats - bland annat för att gipsskivorna från rutschkanan nu ligger på samma plats som lådorna var på.

Jag har envisats lite med ventilationen. Det är för trångt då kanalerna är ritade att gå igenom randisoleringen. Randisoleringen är tätare och tjockare än den övriga isoleringen, då den tar hand om ytterväggen. randen är alltså kan man säga i yttervarvet av huset ca 50 cm. I övriga bjälklaget är det tunnare isolering (som mest är till för att dämpa ljud från fötterna som springer omkring) och därmed lättare att gå igenom med kanalerna. Men kanalerna ska ner genom hålet (som dock skall göras större) och där nere passa ihop med frånluftsvärmepumpen. Så det är viktigt att det passar...

Här ligge rgolvvärmeskivorna i vårt sovrum. Att lägag skivorna i ett rum går snabbt, det so är trixigt att få ihop alal anslutningar. På ritningen är det ritat att "alla rör går ihop" så fint till fördelaren. Men i pratiken så kan rören inte gå i samma skena... Utan alla måste ligga i en egen skena, och därmed msået hela systemet ritas om - iaf gällande anslutningarn aoch "til och från" rummet. Så en slinga i hallen kommer nästan att utgå, för det blir mest matningar mellan rummen. Huvudmatningarna går i bjälklaget, dvs under golvet, men de övriga kommer ju att avge värme - och därför vill vi nyttja dem fullt ut. Så en liten omprojektering blir det nog allt...

Jag har även målat klart taken i badrummen så att elektrikern nu i veckan ska kunna montera spottarna där. Olle har spacklat och spacklat och fått pausa med lite slipning! Tappert slit med skitgöra. Men hans bedömning är att vi till nästa helg kan måla nästan hela nedervåningen! Vilken milstolpe det kommer att bli!

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar