måndag 21 mars 2011

Med 12-timmarsdagar blir det mycket gjort!

En mycket effektiv helg är till ända och resultaten blir omedelbara! Skoj har det varit och nu börjar det verkligen kännas att det blir ett hem av detta - vårt hem!
Med toalett installerad går dagarna betydligt enklare också :-)

Schaktet i klädkammaren är spacklat och det är snart dags att måla detta klart och sedan installera garderoberna.

Duschrummet vid bastun har fått duschen monterad och installerad. Vattnet är dock inte påslaget, så vi får fortsätta duscha på annan ort..

Övervåningen har fått mer plats sen allt överblivet material burits/kastats ner till nedervåningen och därmed vidare till tippen. Till höger i bilden är ingångarna till sovrum/arbetsrum längst bort och skymtandes ingången till bastu/dusch. Ytterligare ett sovrum/gästrum är till höger nedanför i bild. Till vänster bortom trappan är det en liten klädkammare (inte den lila fina) och sedan kommer ingången till sovrummet utanför bild.
Golvvärmeskivorna läggs ut på andra halan av allrummet.

Skivorna utlagda på andra halvan och på med täckpapp. Sedan tillbaka med prylarna... Undrar hur många varv jag flyttat runt materialet?

Andra sidan av övervåningen med ingång till sovrummet till höger och sovrum/gästrum till vänster. Golvvärmeskivorna är utlagda och pusslet håller på att läggas klart. Detta är verkligen klurigare än det först verkade... Nu har vi lånat fräsen från Bästisen så snart kan vi spåra klart alla delar och försöka lägga ut slingorna. Så får vi hoppas att pusslet går ihop :-)

Sista rummet, sovrum/arbetsrum fick sig en intensiv omgång under helgen. Vi startade med att färdigställa venilationsarbetena. Först sågade vi upp sista delarna av bjälklaget för att lägga ner kanalisationen.  

Vi popnitar ihop kanaldelarna och la sedan ned de i bjälklaget och isolerade runtomkring. Det kluriga var att få kanalerna att komma ner på "rätt ställe", dvs precis lagom i höjd och sidled för att kunna kopplas på frånluftsvärmepumpen. Men vi blev rätt nöjda med resultatet. 

Efter att kanalerna var klara (och isolerade) så byggde vi igen runt den garderob som kommer att finnas här. Schaktet är ännu inte igensatt så därför kan kanalerna skymtas. Väggen bakom skall isoleras då den leder in till bastun. Isoleringen står på plats och väntar på att komma in i väggen. Öppningen måttades för skjutdörrar och gipsades igen.
Snabbt som attans la jag ut spånskivorna för golvvärmen så nu är pusslet inne i rummet klart. Olle förberedde för taket och mätte ut för takskivorna.  
Första takskivan snart på plats. Måttningen måste vara noggrann.

Det blev pizza-paus innan vi jobbade vidare. Kändes riktigt bra att sitta på golvet i det nästan färdiga rummet. Just idag var pizza ett bra val också!

Taket på plats och rummet spacklat första vändan!

//ASE

1 kommentar:

  1. Hej
    Kul att få följa med när ni jobbar :)
    Vad det gåt undan! Man får vell komma förbi om man har vägarna ner i sommar.
    Mvh Therese i Timrå

    SvaraRadera