onsdag 2 mars 2011

Nedervåningen kläs på

Nu har vi börjat bygga vidare på nedervåningen också. Sedan tidigare har ju köket fått gips och målning, ni fortsätter vi!

Vårt fina "glasparti" för utgången till den framtida altalen syns äntligen. Det blir verkligen fint! Under nästan hela byggets tid har det varit fullt belamrat med material och skräp framför, samt att vi täckt för med isolering eftersom det ännu inte varit tätat. Nu kan man skymta att vi "skummat" under tröskeln - dvs använt ett tätningsskum under tröskeln för att få tätt mellan betongplattan och tröskeln. Olle har dessutom påbörjat och nästan blivit klar med att gipsa runt partiet och gipsa smygarna runt fönsterdelarna.


Fönstret på gaveln där vi kommer att ha matplatsen är klart och har fått både smygar och gipshörn monterat. Nu är det klart för att spackla! I sammanhanget kan nämnas att vi planerar för fönsterbrädor av målad mdf. Vi kommer att få hjälp med att tillverka de av tjock, 30 mm, mdf som figursys för varje fönster. Dessa skickas sedan på lackning.

Efter att jag rensat efter murningen börjar det bli lite mer plats i vardagsrummet. Här är det nu redan mer klart då hötalarkablarna hamnat på plats.

Vyn från vardagsrummet mot matplatsen känns redan mer färdig bara för att det är gipsskivor på väggarna istället för OSB bara. Til helgen kommer vi att starta montage av taket - sen är det spackling!
Vy från köket mot vardagsrum. Olle håller på med sista delen av fönsterpartiet.

 
//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar