fredag 4 mars 2011

Torsdagskvällens prestation

Plattsättaren ska på semester och detta har vi ju vetat länge. Ändå ligger vi just nu efter i planeringen och därför blev det lite brådis igår... För att han ska kunna bli klara med sina arbeten måste fixturenra vara på plats och monterade, samt inklädda. Vi har ju löst detta i badrummet. Men de andra kvarstår...

Fixturen är framplockade och redo att fästas in. Avloppsrören är förberedda av rörmokaren, vi bara ansluter sista delen. Vattenslangen ansluts till spolcisternen och "låses" fast med en koppling. Själva inkopplingen av cisternen gör rörmokaren när allt är klart och toaskålen sätts på plats.

Vi kämpade hela kvällen med att få den på plats, det var visst mer pill än vi trodde. Men nu sitter den där och vi har förberett med reglar för att fästa skivorna med.

Så här blir resultatet när lådan är inkaklad. Idag sker nog fogning av denna som sedan är klar för anslutning! Hyllan ovanför blir perfekt för små fina ljuslyktor.. kanske doftljus :-)

Fyrkanten är själva serviceutrymmet. Denna lucka kan öppnas och så kopplas vatten in i lådan. Den täcks sedan med en spolknapp, som som det låter är den man trycker på för att spola - liten eller stor spolning.

Elektrikern hade fullt sjå att få klart sista kopplingarna utomhus för belysning och eluttag till framtida infravärmare. Nu är han klar och i helgen stängs väggar och tak i vardagsrummet och kök!

Första halvan av tvättstugan är klinkrad... (nytt ord..). Fogning sker imorgon och sedan kan frånluftsvärmepumpen lyftas på plats. Sen kan vi sätta plattor på nästa halva.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar