torsdag 21 oktober 2010

Armering

Förberedelserna inför gjutningen börjar bli klara. Golvvärmefördelaren sitter på plats. Det är den som syns längst till höger i bilden och ser ut som ett långt grillspett. Den är till för att styra de olika golvvärmeslingorna. Ännu är inga slingor utlagda dock.


Nu börjar överkantsarmeringen läggas ut. Detta är garaget och här finns ingen golvvärme. Till höger i bilden syns en av voterna, dvs den yttersta delen av plattan. För att få stabilitet kommer den att vara tjockare och djupare. Armeringen läggs i separat där.

Nu är all armering ditlagd. Nu är det också viktigt att det är på rätt nivå. Pinnen som står mitt på har en sändare placerad som är kopplad till mätinstrumentet. På så vis kan de mäta in höjden väldigt noga.

Nu syns bärskenorna för golvvärmen. Slingorna läggs med bestämda avstånd och då de ska gjutas in är det viktigt att de inte kan flyttas under gjutningen. Därför läggs skenor ut där slingorna kan "snäppas" fast. Slingorna kopplas sen till golvvärmefördelaren och där kommer vi sedan att ha möjlighet att styra om vi vill ha olika temperatur på de olika slingorna. Eller helt stänga av någon.

//ASE



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar