söndag 17 oktober 2010

Materialfunderingar

När nu husleveransen börjar närma sig blir det mer och mer aktuellt att bestämma sig för vilka material som skall in i huset. Och materialen ha vi nog klart för oss egentligen, men kanske inte helt klart färger och former... I helgen var det dags för stenresa - kakel och klinker!

Från början har vi nog tnkt att vi ska ha mörka golv och vita väggar rakt av.. i alla utrymmen med klinker/kakel. Men efter lite inspiration i helgen funderar vi lite annorlunda.


Glittrigt värre hittade vi några plattor. Känns som en kul grej, men skulle kunna bli alldeles för mycket om det är större ytor. Vi måste nog suga mer på denna karamell innan vi vågar :-)




Grå fyrkantiga plattor har varit grundinställningen för hallen och tvättstugan. Det är alltid svårt att fota klinkerplattor fetrsom det mest nlänkenr. Den ovan är ganska slät i strukturen och lite blankare än den nedan.Båda har samma format, dvs ca 30 * 30 cm. Den undre är mattare och har mer struktur. Det är iaf skönt att dra med händerna på.. kanske inte lika skönt för bara fötter?

Undrar dock om gruskornen blir svårare att få tag på med struktur...? 


Plattsättaren sa också att de plattor som har mycket struktur inte fungerar med "sugploppen" som han annars använder vid läggning. Så det tar mer tid och ger en sämre arbetsmiljö med plattor som har struktur. Fast just hallen ska ju jag lägga själv, så då får jag väl göra som jag vill.. hi hi..

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar