onsdag 6 oktober 2010

Uppackningen klar

Idag när jag var på tomten (undrar hur länge det dröjer innan jag kallar det hem??) så möttes jag av en mängder med snören, pinnar och fluktar. Området kändes verkligen stort när det var utmarkerat.


Utstakningsfirman har markerat ut hushörnen så att markkillarna vet hur stor yta som skall packas upp. Det är lite svårt att se på bilderna kanske, men den gröna tråden markerar färdig höjd för grunden, så det ska upp nästan 40 cm till.


På bilden ovan kan man kanske skymta de två groparna lite till vänster i bilden. Det är gropar för att gjuta två st fundament. Huset kommer att ha ett entrétak som går från garaget och över ca halva husets längd. Detta sitter såklart fast i huset, men stöds även av två stolpar i framkant. Dessa stolpar fästs sedan i fundamenten, som nu alltså förankras ordentligt i marken. Gjutning sker nog imorgon... eller så har det redan skett!

Rören som sticker upp till vänster om maskinen är vatten och avlopp som är framdraget och nu kommer upp mitt under den blivande tvättstugan. När grunden nu påbörjas så kommer dessa rör att dras igenom grunden (dvs isoleringen) och sedan upp genom betongplattan. Alla genomföringar genom betongplattan tätas för att förhindra att markradon kan ta sig upp.


Det fina gruset (singel) kommer att läggas ned i groparna när fundamenten är gjutna för stolparna.

Vi får se hur långt de kommit imorgon. Då kanske redan första isoleringsskiktet är på plats :-)

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar