fredag 15 oktober 2010

Tomtbyggargrannen börjar bygga!

Nu är nästa bygge igång!

Tomtsäljargrannen har tomten "bakom" oss sett från vägen. När vi köpte tomten så stod ett gult litet hus på höjden omgärdat av buskar och en mysig veranda. Vi fick förmånen att komma in på besök och det var verkligen ett mysigt hus. Men för litet för tomtsäljarfamiljen. Så nu är huset rivet och det är dags för nästa fas: Bygga nytt!!

Vi tycker att det är jätteroligt att vi båda bygger nytt hus - samtidigt! Massor med frågeställningar blir gemensamma och vi får se varandras drömhus växa fram.

Nu har deras projekts fas 2 startat, när de påbörjat arbeten med uppfarten. De kommer att bygga en skaftväg på vår fastighet. De har ett servitut för att nyttja och underhålla samt sköta vägen. Vi kommer att ha en egen infart. I gränsen mellan vägen och vår tomt samt i gränsen mot andra garnnen så får vi tillsammans enas om hur det ser ut.

Nu har de iaf startat! De spränger en del för att kunna bygga vägen längs ena sidan av tomten. Det finns en bergknalle som måste minskas samt att de måste ner med sina ledningar i marken. Enligt senaste besked kommer de att vara klara med sprängningsarbetena inom kort och sedan ska vägen byggas upp och ledningar dras.
Här kommer vägen att dras, man skymtar vår hög med isolering till höger. I bildens överkant skymtar stenblock efter sprängningen.
Spännande!!

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar