måndag 18 oktober 2010

Grunden byggs vidare

Nu har de lagt två lager med isolering och formen är på plats. Bilden under visar garaget. Där blir det ett lager till med isolering och sedan kommer betongen. Vi har inga installationer i garaget.


Man skymtar även del av huset på bilden ovan, det är vid entrén till tvättstugan från garaget. Nu kan man tydligt se att huset och garaget kommer att vara åtskillda i sidled. Ovanför kommer sedan ett skärmtak som täcker halva huset och garaget. Det blir så fint!


Här ovan ser man husets platta. I mitten kommer den bärande väggen mitt i huset, och där ska det till en del armering - jag gissar att det är därför som det fortfarande är så tydligt markerat.  Huset känns ändå ganska litet nu när man står på plats.

Ett av alla avloppen är tydligt markerat. Det blåa locket sitter på fö att inget smuts ska komma ner i avloppsrören. Innan det gjuts kommer avloppsröret att dras upp ovanför betongen för tex tvättställ och där det ska vara golvbrunnar (dusch och tvättstuga tex) sätts dessa fast så att att de sedan gjuts in i betongen.

De svarta "prickarna" är enbart för att fästa de olika isoleringsskikten i varandra, så att inget rör sig. Strecken markerar var de olika installationerna och kommande väggarna ska vara. Allt för att säkerställa att alla rör hamnar på rätt ställe.

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar