söndag 10 oktober 2010

En Tango tack!


Idag har vi varit på Hem & Villamässan. Det visade sig vara fler än vi som tänkt den tanken... galet mycket folk och allmänt trångt. Vi hade siktat in oss på söndag eftermiddag med planen att kunna fynda när montrarna börjar stänga. Och så blev det :-)

Det blev en Tango! Se länken nedan för ett smakprov på denna. 

http://www.youtube.com/watch?v=07XK2Dj57Pk

Diskussionerna vi haft med flertalet kamintillverkare har landat i att det är svårt att placera en kamin utan att riskera att rummet blir FÖR varmt. Vårt hus kommer ju att vara väldigt tätt och energieffektivt. Konsekvensen av det är ju att det krävs väldigt lite för at värma upp huset. Med en braskamin med effekter på 8-10 kW så blir det alldeles för varmt. Vår avsikt är ju att använda den som "myspys". 

Så nu har vi enats om att myspysa med bioetanol istället :-)

Vi kommer att placera den i vardagsrummet och nu funderar vi för fullt om hur vi vill accentuera Tango. Kanske med en fondvägg eller kanske "fuskmurning". Vi får se.. funderar vidare helt enkelt!


//ASE

4 kommentarer:

  1. Snygg grej, men sprider den lika mkt värme??? :)
    / Caroline B

    SvaraRadera
  2. Hej Caroline! Den sprider förhoppningsvis inte så mycket värme, det är själva poängen. Myspys utan svettningar :-)

    Den ska avge max 3 kW, men det är momentant. Dvs, när man stänger av den så slutar den omgående att värma. Skillnaden är med en vanlig braskamnin, att den ger ifrån sig (de som vi tyckt vara snygga) ganska mycket - typ 8-10 kW och värmen är kvar väldigt länge...

    SvaraRadera
  3. Hej.

    Vi såg också Tango på mässan för några år sedan, och har nu letat med ljus och lykta efter denna bioetanol-kamin, men utan framgång. Har kommit fram till att en återförsäljare varit "Ny-Deisgn", men de verkar inte finnas längre. Så min fråga är, kommer du ihåg vilken återförsäljare Ni köpte kaminen från?

    Tacksam för svar, gärna till
    stefan.deijenstedt@gmail.com

    Mvh Stefan

    SvaraRadera