måndag 18 oktober 2010

Ormbo?

Nu är alla vattenrör dragna som skall ligga under plattan. Det som syns på bilden nedan är det som samlas för anslutningarna kring varmvattenberedaren. Det dras kallvatten till den, och sedan varmvattenrör från beredaren och vidare ut i huset. Kallvattnet kommer från "höger" i bilden där det inkommande vattnet kommer upp ur marken. Där placeras sedan en vattenmätare i det färdiga huset, och efter mätningen kan man sedan dra vidare kall- och varmvatten i huset. Men visst liknar det ett ormbo? Hoppas bara att de har koll på vilket rör som går vart ;-)


'
Här är det framdraget vatten till köket. Känns ensamt där det ligger nu :-)
Kall- och varmvatten och sen kan man skymta ett avlopp. Rören läggs ner i isoleringen (även om de är isolerade själva också) så är de helt klart "dubbelisolerade". Bättre så än utan känner jag...

Inmätning av placeringen av matningen till golvvärmefördelaren. Om det hamnar "i väggen" så blir det svårt att få plats med väggarna. Fördelaren för golvvärmeslingorna på bottenvåningen kommer att placeras i ett litet skåp innanför ytterväggen i en garderob i hallen. Det är andra temperaturer i värmesystem än till vattensystemet, så det krävs andra rör. Just för golvvärme är det lägre än till vanliga radiatorer - annars blir golvet helt enkelt för varmt.  

//ASE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar